Keresés

Koleszterin

LinkajánlásVérkép Vérkép verkep.lap.hu/9-99hu14986167412010-12-09 19:44:092017-06-28 04:25:41Adrverkep@lap.huAdrverkep@lap.huCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2010

Meghatározás

A koleszterin olyan vegyület, amely minden emberi sejtben megtalálható. Koleszterint a szervezet minden sejtje előállít; a legnagyobb mennyiséget a máj. A sejthártyák felépítésében van fontos szerepe, továbbá sokféle hormon szintézisének kiindulási anyaga. A koleszterinszint meghatározásából következtetni lehet a máj működési állapotára. A vér koleszterintartalma cukorbetegség, sárgaság, a pajzsmirigy csökkent működése, vesebetegségek és érelmeszesedés esetén fokozott lehet. A koleszterin lerakódva az erek falában annak rugalmasságát csökkenti, és elősegíti az érelmeszesedés kialakulását. Csökken a koleszterinszint máj- és fertőző betegségekben.

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Koleszterin
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés