Keresés

Vashiány

LinkajánlásVérkép Vérkép verkep.lap.hu/9-99hu14955065092010-12-09 19:44:092017-05-23 04:28:29Adrverkep@lap.huAdrverkep@lap.huCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2010

Meghatározás

A vas hiánya az egész szervezetet érinti, függetlenül attól, hogy a vas legnagyobb mennyiségben a vörös vérsejtek hemoglobinjában van jelen. Emellett ez az anyag a szervezet más részeiben is fontos szerepet tölt be, többek közt fontos enzimeknek is alkotóeleme. Hiánya az egész szervezet számára komoly megterhelést jelent. A vashiány hátterében az esetek többségében két ok áll: az egyik az elégtelen vasfogyasztás (pl. egyoldalúan táplálkozás, nem megfelelően összeállított vegetáriánus étrend okán), a másik a fokozott igény (pl. gyermekkorban a szervezet hirtelen növekedése miatt, menstruáció során, terhesség alatt, véradás után).

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Vashiány
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés