Keresés

Leukémia

LinkajánlásVérkép Vérkép verkep.lap.hu/9-99hu14955065092010-12-09 19:44:092017-05-23 04:28:29Adrverkep@lap.huAdrverkep@lap.huCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2010

Meghatározás

A leukémia (más néven fehérvérűség vagy vérrák) a vérképző rendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése, melyet a vérképzésben részt vevő csontvelői sejtek kontrollálatlan szaporodása okoz. A keletkező tumorsejtek kiszorítják a normális vérképző sejteket, és megjelennek a vérben kóros fehérvérsejtszám emelkedést okozva. A leukémiák kezelésére különböző kemoterápiás kombinációkat használnak, de szóba jöhet sugárkezelés vagy csontvelő átültetés is, és több leukémia ellen fejlesztettek ki célzott molekuláris terápiákat is. A várható túlélés nagyban függ a leukémia pontos típusától.

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Leukémia
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés